Økoblogg

Ku på gress med jente

Omega-3 - Like mye i økologisk kjøtt som i fisk?

Kjøtt fra dyr som spiser kun gress og ikke tørrfor kan inneholde så mye omega-3 at det er en like god kilde som fisk.

Framtida.no har publisert denne oppsiktsvekkende artikkelen som viser til uttalelse fra professor i husdyrfag, Anna Haug.

Hun viser til amerikansk forskning som viser at omega-3-delen blir mangedoblet dersom kuene spiser gress. "Tall fra USA viser at forholdet mellom omega-6 og omega-3 fettsyrer er 20 til 1 dersom dyrene får maisbasert for. Dersom de bare har fått gress er forholdet kun 2 til 1."

Videre fastslår Framtida.no at nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforsking anbefaler at vi spiser minst fem ganger så mye omega-6 som omega-3, men at mange får i seg både 10 og 20 ganger mer omega-6. 

Det er gjennom en artikkel fra Truls Isaksen fra Tunsberg Medisinske Skole vi blir oppmerksomme på denne påstanden. Han skriver også at: "Gress-spisende dyr har også kjøtt med andre helsefordeler, blant annet et høyt innhold av CLA. CLA står for Conjugated Linoleic Acid, og er en fettsyre som finnes naturlig i storfekjøtt. CLA har vist seg å kunne redusere andelen av kroppsfett og har altså en viss slankende effekt. Kjøtt fra gress-spisende dyr har også høyere nivåer av vitamin-A, vitamin-E. I tillegg er det høyere nivåer av antioksidantene glutathione og superoxide dismutase (SOD), som er med på å beskytte kjøttet." Hans fulle artikkel og kildehenvisninger finner du her.

Om Økonorge

Økonorge er en oversikt over Norges tilbud av økologiske varer.  Alle som satser økologisk kan ha en oppføring i Økonorge. Her kan man gjøre oppføringen mer synlig med bilder, beskrivelse, logo, linker til nettside - sosiale medier osv.

Bli med og gjør økologisk tilgjengelig!

Kontaktinformasjon

Økonorge
Gallebergveien 165
3073 Sande i Vestfold

Tlf: 412 41 600
E-post: gard@okonorge.no 

 

> Bruk av informasjonskapsler (Cookies)

Økokalender Mini