Økoblogg

Økofestivalen hadde større mangfold enn noensinne

Økofestivalen – større for hvert år

ellen rosnesDaglig leder i Økofestivalen, Ellen Holte Rosnes, gleder seg over nok en utstillerrekord. Foto: Privat

Vi tok turen til Sande i Vestfold for å få med oss årets Økofestival. Det som mange ser på som «årets happening» i Sande trekker godt med folk og torget fyller seg raskt opp med økointeresserte.

En klar oppfordring: Etterspør økologisk!

Landbruksminister Sylvi Listhaug stod for den offisielle åpningen. Hun gir ros til Sande som leder an i Norge med 15 % i økologisk arealbruk. Målsettingen er å løfte det totale omfanget i Norge til et tilsvarende nivå. Oppskriften mener hun er å mer aktivt etterspørre økologiske varer. Legg press på etterspørselen så kommer utvalget etter!

Utstillerne imponerer

Bredden i opplevelsene var stor, og det ble underholdt med alt fra Jazz til politisk debatt om Økologi. I senter av festivalen sto utstillerne, som siden 2006 har vært ryggraden i Økofestivalen.

Daglig leder i Økofestivalen, Ellen Holte Rosnes, kan fortelle at årets festival hadde flere utstillere enn noen gang og at arrangementet har mottatt svært gode tilbakemeldinger. 
- Vi har hatt et fantastisk knippe utstillere i år med et stort mangfold av varer som leverte både i form av flotte stander og et godt tilbud med smaksprøver til de besøkende, kan hun fornøyd fortelle. Den store interessen gjenspeiler en tydelig stigende trend med mer bevisste forbrukere.

nicolai paa okofestivalen 1Nicolai viser stolt frem det nye insektshotellet han lagde på Barnas Økofestival. Foto: Økonorge

Noe for alle aldre

Det manglet ikke på aktiviteter for store og små, og man kunne blant annet lære om gode, økologiske matretter, se politisk debatt om økologi, få en dose humor fra Sande Revylag, ta seg et lite vinkurs, samt få med seg en stemningsfull konsert med Ole Paus.

På søndagen var høydepunktet for de små «Barnas Økofestival». Med matstasjon, ponniridning, ansiktsmaling og klatrevegg var det «fullt hus» med små føtter.

De politiske partiene i Sande fikk fortelle om sine synspunkter på den satsningen som gjøres i det økologiske Norge, og det var veldig positivt å høre at partiene var relativt samstemte om at det er viktig å fremme økologisk drift. Da er vi spente på å se hvordan ord kan bli til handling fra politisk hold.

Var du på Økofestivalen? Fortell hva du synes i kommentarfeltet!

Om Økonorge

Økonorge er en oversikt over Norges tilbud av økologiske varer.  Alle som satser økologisk kan ha en oppføring i Økonorge. Her kan man gjøre oppføringen mer synlig med bilder, beskrivelse, logo, linker til nettside - sosiale medier osv.

Bli med og gjør økologisk tilgjengelig!

Kontaktinformasjon

Økonorge
Gallebergveien 165
3073 Sande i Vestfold

Tlf: 412 41 600
E-post: gard@okonorge.no 

 

> Bruk av informasjonskapsler (Cookies)

Økokalender Mini